Jag tillhör dom som får chansen att hänga med ut i vår skärgård, och idag har jag åkt med postbåten. Det är Victoria som vi får åka med, en stadig och trygg båt.
Jag är så stolt över hur man på många olika sätt kan ta sig ut i vår skärgård.
Idag fick det bli med postbåten. Det är Albin Johansson som kör och han verkar känna till varenda brevlåda på de öar vi stannar vid. Första ön vi angör är Fångö.
Albin driver vanligtvis Lagnö Båtservice & Sjötransporter, men kör åt Östgötatrafiken mest höst-vinter. Erfaren och säker navigerar han mellan öar och skär.

Här lämnas en hel del post i  långa rader med lådor. Det är inte så mycket brev, men många dagstidningar. Och eftersom posten bara delas ut varannan dag så är det även lördagens och måndagens tidning som ska delas idag (det är tisdag idag).

Nästa anhalt är Tullhusviken på Kättilö. Vi blir mål for Lars och Marianne Lagerbäcks kamera, de hälsar oss vänligt. Vänner som visste att jag skulle med idag.

När Albin lämnat dagens post, på Kättilö, är det dags att fortsätta mot Morsholmen.
Här bor Lars Ekberg permanent, men han syns inte till idag. Bryggan kanske inte den mest lättaste att komma till, men det är lugnt väder och Albin angör båten med säker hand.

Nästa ö är Kråkmarö, i sundet mot Armnö hittar vi också några brevlådor att stoppa post i. Det är otroligt vackert i Armnösundet. Lummigt och grönt.
Vidare stävar vi mot Harstena. Harstena som visar sin allra bästa sida idag, det är soligt och varmt precis som det ska vara en tidig höstdag. Nästan en hel  timma får man ströva runt, hälsa på i Kajs lada och se alla vackra tavlor där. Bageriet har gott hembakat bröd och nere vid hamnen i Handelsboden finns rökt fisk, glass och en massa godis att köpa. Det fanns även tid för att äta en glass med Magnus Lindkvist och jag kunde ta ett foto av Svanö och Ellen, som typ syskonkärlek.

     Vi som besöker Harstena får njuta av alla vackra blommor som odlas här.

Efter uppehållet på Harstena, är det dags att vända hemåt, men först ska det delas post, tidningar och paket till Gräsmarö, Håskö och Bondekrok. På Bondekrok väntar Roland på post. Dagens händelse?

Vi som åkte idag med på postturen fick uppleva vår vackra skärgård, ett antal öar och en promenad på Harstena.
Jag glömde till och med att äta upp min macka som jag hade med mig, så njöt jag av turen.
Jag hoppas att fler vill hänga med på postturen i skärgården, den går ju året runt och kanske kan jag få hänga med svävaren ut i vinter om det blir is, vilket ger mig ännu mer att skriva och berätta om. Det ser jag fram emot. Självklart vill jag se skärgården även vintertid.
Man ser hur viktig postutdelningen är i skärgården.


Tack till Albin och Nicklas Aronsson (Östgötatrafiken) för att jag fick hänga med idag och tack till Magnus (Skärgårdskompaniet) som bjöd på en en massa godsaker.

                                        Ännu den dag i Minnenas bok.......