Det är den 18 maj, redan har vi nästan sommartemperatur och varför inte då ta turbåten ut till Harstena medan lugnet ännu finns kvar?
Sagt och gjort tog vi med ett par vänner dit för att visa vår skärgård och Harstena. Det var inte många som åkte med idag, bara en utöver oss, som skulle gå av på Gräsmarö. En tjej som skulle ut och flytta lite djur till en annan ö för att beta.

Första anhalten var Gräsmarö

Idag fick vi åka den lilla båten Sofia af Gryt som kördes av Jacob som är nyinflyttad Grytsbo. Det visar sig att han är en otroligt säker båtförare och en glad kille som gör båtturen ännu trevligare:

Harstena visar sin allra bästa sida och för mig gäller det att hitta nya objekt att ta foto på för att visa er, jag gillar ju det gamla och lite väderbitna sakerna.
Ett kollage av bilder kommer längre ner,
I hamnen kommer Ellen af Harstena in med Magnus Lindkvist som idag har ett 35-tal studenter med ombord från Linköpings universitet, som ska guidas runt av familjen Karlberg. Att se Ellen af Harstena dyka upp så här års gör vår skärgård ännu vackrare. Jag fick en längre pratstund med Magnus och vi är verkligen vänner och nu kan vårt samarbete bli ännu bättre.

Även Annette Hansell dyker upp med postbåten, hon har ett par passagerare med som inte varit på Harstena på många år, men har fått en fin guidning bland öarna och nu kan gå runt en liten stund på Harstena medan Annette intar sin lunch.
Här blommar nu violerna, liljekonvaljer, syrener och äppleträden står i full blom.
Det är tidig för att vara i skärgården, lite bevis på att sommaren är på gång.

                               Lite unik skylt talar om att här finns en bageri sommartid

             Kanske har den här släden används vid kyrkfärder på vintern över isen?

En slipsten var ett måste förr

   Tre kanotister på besök, till Harstena kan man ta sig med vilket flytetyg som helst

                         Harstena skolmuseum, vittnar om en gammal tid på ön

Kajs lada

Någon ställde en spade här för länge sedan och den står ännu kvar

Tack Harstena för att vi får gästa denna vackra ö